Over Nel

Mijn naam is Nel de Mol (geboren in Dordrecht 26-01-1960) en ik ben beeldend kunstenaar gespecialiseerd in zeegezichten.

…”Van alles wat ik op mijn pad tegenkom maak ik een mooie verbeelding om te kunnen delen”…

Ik schilder zeegezichten en andere landschappen met water. Mijn inspiratie haal ik uit de natuur door er lange wandelingen in te maken, met een grote voorliefde voor  de kust. Ik kan er mijn hoofd lekker leeg laten waaien en weer opladen met inspiratie voor nieuwe, creatieve ideeën.

De liefde voor de zee heb ik in mijn genen meegekregen van mijn ouders. Mijn moeder kwam uit Katwijk aan zee en ik heb heel lang een caravan gehad op Schouwen, mijn “Juttershut”.  Nu reis ik met mijn camperbus langs de kusten.

Met mijn schilderijen deel ik de prachtige uitzichten van de natuur. Mijn stijl van schilderen is figuratief en impressionistisch. Ik werk graag met acrylverf. Bij het inlijsten maak ik soms gebruik van gejut hout.

Tekenen en creëren doe ik al mijn hele leven. Tijdens mijn collegejaren heb ik alle facetten van het tekenvak geleerd en later op de vrije academie heb ik diverse verdiepingscursussen gevolgd. 

De laatste jaren ben ik het liefst aan het schilderen. Ik vind het leuk om zelf uit te zoeken wat ik met verschillende materialen allemaal kan doen en ik ben altijd op zoek naar boeiende composities om op mijn ‘eigenwijze’ manier vorm te geven.

Kunst voor het raam

Door de ‘lockdown’ begin 2020 gingen bijna al de exposities en Kunstroutes niet door. Nel de Mol bedacht de raamexpositie en plaatste voor alle ramen haar Zeegezichten. RTV Drenthe maakte een prachtige filmpje van dit mooie initiatief. 

Interview en beeld: RTV Drenthe, Marcel Drent

Nel de Mol is beeldend kunstenaar gespecialiseerd in zeegezichten. Haar werk is te zien tijdens diverse exposities en evenementen en in haar atelier in Exloo Drenthe. Op deze website vindt u een overzicht van haar collectie. Neem gerust contact op als u interesse heeft in haar werk.

Interview met kunstenaar Nel de Mol tijdens expositie Gemeentehuis Dordrecht februari 2014